SAFRAN ABLA

HİBUSKUS ÇAYI

HİBUSKUS ÇAYI

İLETİŞİM

.........

HİBUSKUS ÇAYI

DİZ SIVI KAYBINA KUŞBURNU+HİBUSKUS KOMBİNİYLE ENGEL OLUR, SIVI KAYBINI GİDERMEDE YARARLILIK GÖSTERİR
EKLEM SIVI KAYBINI TELAFİ ETMEDE FAYDA SAĞLAYAN ÇAY

HİBİSKUS: A, B2 ve C vitaminleri içeren antioksidan bakımından zengin şifa dolu bir bitkidir.
HİBUSKUS ÇAYI: (Dahili kullanımda en etkili formu)
1. Kan basıncını regüle ederek hipertansiyon (yüksek tansiyon) riskini azaltır. Kalp sağlığını korur ve olası kalp ve damar hastalıkları ve inme riskinin önüne geçer. Kötü kolesterol (LDL) seviyelerini düşürür.
2.Vitamin ve mineralleriyle bağışıklık sistemini güçlendirir.
3.C vitamini kaynaklı güçlü antioksidanlar barındırdığından, vücudu serbest radikallerin zararlı etkilerinden uzak tutar.
4.Karaciğer sağlığını, organ yağlanmalarına, kış hastalıklarına karşı vücudumuzu güçlendirip korur. Toksinleri uzaklaştırır.
5. İçeriğiyle beynin çalışmasını desteklediğinden hafızayı ve motivasyonu artırır. Zindelik verir.
6.Polifenol denilen antioksidan özellğiyle akciğer ve mide kanseri gibi birçok kanser türüne karşı vücudumuzu korur.
7.Adet döneminde tüketildiğinde sancı ve krampları azaltır. Hormonların dengeli çalışmasını sağlar.
8.Mide ve bağırsakların da sağlıkla çalışmasını sağlar. Gaz sancısı ve hazımsızlık çekenler için rahatlatıcı etkiye sahiptir. İdrar söktürücüdür kabızlığı ve İdrar yolu enfeksiyonlarını önler.
9.Anti-inflamatuardır. İltihapları giderir ve iltihaplanmayı önler zararlı mikroorganizmaların vucuttan atılmasını kolaylaştırır.
10.Demir eksikliği ve kansızlığı gidermeden ekili olur. Kansızlık vücut direncininin düşürür ve çeşitli hastalıklara davetiye çıkarır.
11.Hibiskus metebolizmayı hızlandırır, yağ emilimini azaltarak yağlanmayı önler. yağları yaktığından kilo vermeyi kolaylaştırır.
12.Grip, nezle ve soğuk algınlığı hastalıklarına karşı önlemede ve iyileştirmede etkindir. Öksürük ve boğaz enfeksiyonlarına, üst solunum yolları hastalıklarının iyileşmesi için faydalar sağlar.
13.Antibakteriyeldir. Cilt mantarını engeller,tedavi eder. Antioksidanlarıyla hücresel hasarları azalttığından yaşlanmayı yavaşlatır.
14.Antidepresan özelliği de vardır. Stresi azaltır. asabiyeti, gerginliği giderip kaygıları hafifletir. İyi bir uykuyu destekler
(Not: İlaç değildir)


.........

ÇAY YAPIMI ve KULLANIMI

SICAK veya SOĞUK TÜKETİLEBİLEN FAYDA PINARI

HİBUSKUS ÇAYI NASIL DEMLENİR?
Hemen hemen tüm bitki çaylarında olduğu gibi hibuskus çayının yapılmasında da; KAYNATMA yönteminin değil de DEMLEME yönteminin kullanılması gerekmektedir
Hibuskus çayını hazırlamak için 1 su bardağı (200 cc) kaynamış suya küçük bir tutam (Toz halinde ise 1 tatlı kaşığı çiçek halinde ise 4 adet) kurutulmuş veya taze hibuskus çiçeği eklenerek demlenir Genellikle 10-12 dakika beklendikten sonra demlenmiş olan Hibuskus çayı kullanıma hazır hale gelmiştir. Süzülen hibuskus çayı, sıcak tüketilebileceği gibi soğuması öylede tüketilebilir.
Yaz aylarında şifa yönüyle sağlık için yararlanılırken aynı zamanda, buzlu serinleten, ferahlatan bir içecek olarakta tüketilebilir.
Hibuskus çayına aroma katmak için limon, karanfil, tarçın detoks etkisini artırmak için nane, tatlandırmak için bal ilave edilebilir.
Düzenli kullanımlarda ve başlangıçta: yemeklerden 2 saat sonra (örneğin ikindileri) günde bir fincan yeterlidir. Bünye tepkisine göre fincan sayısı ikiye çıkarılabilir.

DİZDEKİ SIVI KAYBINI TELAFİ İÇİN KUŞBURNU + HİBUKUS ÇAYI
Bir bardak su içinde 6-8 adet havanda ezilmiş kuşburnunu, kapağı kapalı kapta 5-6 dakika kaynatılır. Süzülüp bir kaba alındıktan sonra 3-4 adet hibuskus kurusu atılarak 10-12 dakika beklenir. Demlendikten sonra soğuk yada sıcak olarak içilir. Yemeklerden 2 saat sonra yukarıda anlatıldığı gibi başlangıçta 1 bardak daha sonra kontrollü olarak 2 bardağa kadar tüketilebilir
Sıvı kaybı yada ürik asit kristalleşmesi olup olmadığını anlayabilmek için:
Merdiven yada yüksek biryere çıkılırken zorlanılıyorsa sıvı kaybı var demektir. Habiskus + Kuşburnu çayı kullanılarak "GLİKOZAMİN" (Diz sıvısı oluşmasını sağlar) eksikliği giderilir.
Düz yolda yürümelerinde de zorlanılıyorsa kirençlenme olabilir. Bu durumda da tariflenen karışım çayını kullanması fayda sağlayabilir.
Merdiven inerken dizde iğne gibi batma hissediliyorsa; bu durumda ürik asit kristalleşmeleri oluşmuş olabileceğinden 50 gr kereviz yaprağı kaynatılarak içilmesi fayda sağlarmış.
Not: Hamileler, lohusalar, kronik ilaçlar kullananlar, trioidi olanlar dikkatli olmalı, kullanmaktan kaçınmalı dikkatli doktora danışmalıdır
(Not: İlaç değildir)


.........