TATLI BADEM YAĞI

SAĞLIKLI CİLDİN KAYNAĞI


Ciltte ince film oluşturarak etkilere kalkan olur,
Egzama, Akne, Sedef ve Leke oluşumunu giderir,
Kas, beden ağrılarını ve kasılmalarını önler,
Bedensel dinçliği ve mental dinginliği sağlar,
UV ışın ve güneşten korur. Mantar oluşumunu önler.


Safran Abla
Safran Abla Safran Abla Safran Abla Safran Abla Safran Abla Safran Abla Safran Abla Safran Abla

SAFRAN ABLA

BİLGİ SAYFALARI

SAFRAN YAĞI/EKTRANT

KANTARON YAĞI

ALABALIK YAĞI

SUSAM YAĞI

PORTAKAL KABUĞU YAĞI

FITIK BEL BOYUN AĞRI

DOĞADAN CİLDE DOST

DİNGİN BEDEN SAĞLAYICISI
TATLI BADEM YAĞI

GENEL BİLGİ:
Araştırmalara göre badem her derde deva mucizevi bir gıda olmasının yanı sıra, bedeni dış etkenlere karşı koruyan, besleyen, kasları işlevlerinde tutan, lenf düğümlenmelerinin oluşmasına, sinir sıkışması kaynaklı gerginlikleri gideren, dolaysıyla bedensel ve mental dinginliği kişiye sunan bir üründür. İçeriğindeki A, B, E, vitamini, potasyum, kalsiyum, demir, çinko, magnezyum gibi minerallerle lif (diyet lifi), flavonoidler, antioksidanlar, omega 3 yağ asitleri bakımından tedavi edici ve koruyucu bir besin kaynağıdır.

Tatlı badem yağı, duyuları harekete geçiren esansıyla insanların beğendiği yağlardan biridir. Güzel kokusunun yanı sıra faydaları açısından da tercih edilen bir bakım yağdır.

Doğal üretimle kullanılmasının yanı sıra tatlı badem yağı, sağlıktan kozmetik ürün sektörüne kadar birçok alanda karşımıza çıkar. Örneğin Tatlı badem yağı, bakımlı cilde, parıldayan yüze, yumuşacık ellere sahip olmak için kullanıldığı gibi saçları ve saç köklerini besleme, saçlara hacim verme, parlaklık kazandırma, kirpik ve kaşları daha gürleştirme içinde kullanılır.

Badem yağı, vücut tarafından sentezlenmediği için diyetle veya deri yoluyla alınması gereken dolayısıyla esansiyel kabul edilen bir yağ asididir. Badem yağı, tümü sağlıklı görünen cildin önemli bileşenleri olan beta-zoosterol, skualen ve alfa-tokoferol açısından zengindir.

Bademin zengin B vitamini kompleksi ve çinko içeriği, cildi güzelleştirme özelliklerini destekler. Cildin kolajen üretimini sürdürmek ve cildi yumuşak tutmak için gerekli olan E vitamini, A vitamini ve antioksidanlar bakımından zengindir.
Ayrıca içeriği oleik ve linoleik esansiyel yağ asitleri konsantrasyonu ve omega-3 gibi zengin yağ asitleri, (100 gram kadar tatlı badem yağında 600 kalori, 70 gram doymuş ve doymamış yağ %30 E vitamini bulunmakta) potasyum, E vitamini ve birçok protein içerir. Bu yağ, başta gıda ve kozmetik sektörü olmak üzere çok farklı alanlar da kullanılır.

Badem yağları acı badem yağları ve tatlı badem yağları olarak ikiye ayrılmaktadır.
Acı badem yağı tatlandırıcı veya koku verici olarak kullanılırken, tatlı badem yağı genellikle cilt ve saç üzerinde kullanılan çeşitidir. Yenilebilen bademden yapılan tatlı badem yağı, cilt bakımı ve saç sağlığı için daha çok tercih edilirken, acı badem yağı tıbbidir.

Acı Badem Yağı ve Tatlı Badem Yağı aynı şey değildir.
Besin değerleri açısından oldukça benzer olan bu iki bileşenden yalnızca tatlı badem yağının cilt bakımında kullanılması uygundur. Bu iki ürünün arasındaki fark, değişik tür badem ağaçlarından elde edilmeleridir.
Tatlı badem yağının meyvesi yenilebilirken, acı badem yağının meyvesi deşti-acı olduğundan yenmez.

Acı badem yağının içeriğindeki siyanür yoğunluğuyla zehir etkisi gösterebilen bileşenler, cilt bakımında kullanılmamasına yol açar.
Bu ve benzeri sakıncalarından dolayı ciltte “Acı Badem” yağı kullanılmamalıdır.

Acı badem yağı kendi riskleri ve yönleri olan tamamen farklı bir yağdır ve dikkatsizce kullanıldığında toksik olduğu bilinmektedir. Acı badem yağı, farklı badem çeşitlerinden yapılır
Tatlı badem yağı ise kozmetik ve cilt bakım ürünlerinin içeriğinde sıklıkla karşınıza çıkabilecek bir bileşendir.

Tatlı badem yağı gıda olarak tüketimi konusunda, badem yağı yerine bademin meyvesinin tüketilmesi önerilir. Çünkü lifli yapısı sayesinde vücuda daha fazla fayda sağlar. Saça badem yağı sürülmesi saçı yumuşatır

Badem bütün olarak tüketilebilir, süt ve un haline getirilebilir. Üreticiler toplanan bademleri ezerek veya öğüterek badem yağı üretirler. Yağ bakımından çok zengin olan badem yağı soğuk preslendiğinde özellikle cilt için yararlı hale gelirler.

Gıda olarak da tüketilebilen bademden elde edilen tatlı badem yağı, içerdiği vitaminler sayesinde cildi beslemek ve nemlendirmek açısından oldukça etkili bir bileşene sahip.
Doğal olması nedeniyle hassas ciltler de dahil olmak üzere her cilt tipine uygun bir bakım yağıdır.
Tatlı badem yağı, cildi güçlendirmede ve kusursuz görünmesini sağlamada faydalı olan antioksidanlar içerir. Hipoalerjenik özelliği sayesinde hassas ciltler için de uygundur.

Badem yağı, içeriğindeki A, B1, B2, B6 ve E vitaminleri, cilde etkili bir nem ve besin desteği kazandırır. Zengin vitamin ve mineral yapısı, bu doğal yağı, güçlü bir nemlendirici ve bakım seti yapar.

Düzenli kullanımda cilde, parlaklık, pürüzsüzlük, kırışıksız, lekesiz, sivilcesiz, cilt tonu eşitlenmiş yumuşak bir yapı kazandırır. Özellikle de hassas ve kuru ciltlerin nem dengesini sağlamakta önemli bir rol oynar.
Ayrıca düzenli kullanımda badem yağının güneş lekelerinde ve güneşten kaynaklı oluşan ince çizgilerde azalma olur.

Tatlı badem yağı her cilt tipi için kullanıma uygundur. Badem yağının içeriğinde bulunan sedef (psoriyas) karşıtı kortizonlu yapısı ve çinko, cildin yumuşaklığını korumanın yanı sıra tahriş ve kızarıklık oluşumunu önlemeye de yardımcı olur.

Badem yağı bu özellikleriyle nem ve besin ihtiyacını karşılayan cilt, asli görevlerinden olan doğal bariyer olmayı direnç kazanarak yerine getirebilir.
Cilt toksinlere, istenmeyen oluşumlara UV ışınlarına bariyerlik görevini yaparken elastikiyetini korur ve çevresel faktörlere karşı dayanıklı hale gelir.

Nemlendirici, bakım seti, temizleyici olan badem yağı cilde doğrudan sürülerek kullanılabilir. Yaşlanma, çevre etkenleri, iklimsel değişiklikler, beslenme yanlışlıkları, alerjiler ve dönemsel etkilerle vücutta oluşan çizik ve çatlak görünümünü gidermek için idealdir.
Birçok doğal yumuşatıcı ve cilt gençleştirici özelliklerinden dolayı tatlı badem yağı aromaterapide ve ona bağlı masaj uygulamalarında çok faydalıdır.
Bu uygulamalar için, zengin oleik ve linoleik esansiyel yağ asitleri konsantrasyonu nedeniyle popüler bir yağdır. Esas olarak tatlı badem yağı, geleneksel olarak masaj terapistleri tarafından besleyici ve etkili bir yumuşatıcı olarak her devirde kullanıla gelmiştir.

Bol E vitamini içermesi güçlü bir antioksidan olduğunun göstergesidir. Yüksek E Vitamini seviyeleri sayesinde hastalıklardan korur ve bilişsel düzeyi arttırır.

Cildi nemlendirir ve yeniler. Özellikle kış aylarında cilt hava sıcaklıklarının değişimi, havanın kuru olmasından dolayı kurur. Tatlı badem yağı kullanıma cildin nemlenmesini sağlayarak cilt gözeneklerinin kapanmasını sağlar.

Badem yağının faydaları arasında cildi nemlendirme özelliği başta gelmektedir. Özellikle kuru ciltlerde, cildin ihtiyacı olan nemi sağlarken aynı zaman da cildin yağ dengesinin düzenlenmesinde etkilidir. Ciltteki su kaybını önler.

Cilt tahrişini onarır. Tatlı badem yağının diğer bir faydası da ciltte bulunan tahriş olmuş bölgeleri onarmasıdır. Böylece tatlı badem yağı içinde bulunan vitaminler sayesinde cildi onarıcı bir etkiye de sahiptir. Çatlakların onarılmasına yardımcı olur.

Cilt kaşınmasına azaltır. Özellikle havaların kurutucu etkisinden dolayı cilt kuruyarak kaşınmaya başlar. Tatlı badem yağı kullanılması ile ciltte meydana gelen kaşıntılar azalarak cildin nemlenmesi sağlar. Nemlendirici özelliği ile cildinize nem terapisi uygulayarak teninizin yumuşamasına katkıda bulunur.

Tatlı badem yağının içinde bulunan A, B ve E vitaminleri cildi besleyici vitaminlerdir. Böylece cilt beslenerek daha parlak ve canlı bir görünüme kavuşur. Cildin aydınlanmasını kolaylaştırır.
Güneş ışınlarından alınan zararlı etkileri azaltır. Güneşin sebep olduğu ince çizgilerin azalmasına yardımcı olur.

Gözaltı morlukları ve kırışıklıkları azaltır. Tatlı badem yağının özellikle gözaltlarına ve göz çevresinde bulunan kırışıklıklara da oldukça faydalı olduğu bilinmektedir.
Bu nedenle; sürekli kapatıcı kullanmak yerine her gece badem yağını gözaltlarınıza uygulayarak renk tonunuzun eşitlenmesine destek olunabilir. Böylece Tatlı badem yağı uygulaması ile morluklardan ve kırışıklıklardan kurtulabilinir.

El ve ayak kremi olarak kullanılır. Tatlı badem yağının en sık kullanıldığı alanlardan bir tanesi de el ve ayak bakımı içindir. Nemlendirici özelliği sayesinde tatlı badem yağı özellikle topuk ve el çatlaklarına iyi gelerek çatlakların onarılmasına yardımcı olur.

Cildinizi besleyerek, cilt tonunun eşitlenmesine yardımcı olur ve cildin pürüzsüz hale gelmesinde rol oynar. Cildin sönük ve cansız görünmesine sebep olan ölü hücrelerden de badem yağı ile kurtulabilinir.

Badem yağı faydaları için bir diğer örnek de cilt lekeleridir. Badem yağı, İçinde birçok vitamin ve mineral bulunduran bir yağ türüdür. Dolayısıyla koyu halkalarınızı azaltmada çok faydalıdır. Cildinizin elastik yapısını korurken, daha canlı ve dinç görünmesini sağlayıp, ölü cilt hücrelerinden vücudu temizler.

Çatlaklara iyi gelir. Özellikle kadınların hamilelik dönemlerinde yaşadıkları çatlaklar tatlı badem yağı kullanılması ile önlenebilmektedir. Bu sebeple hamileliğin başından itibaren cilde uygulanan tatlı badem yağı cildin nemlenmesini sağlayarak karışık çatlak oluşumunu engelleyecektir.

Makyaj temizlemek için kullanılır. Günlük makyaj rutininde tatlı badem yağı kullananlar makyajlarını temizlerken aynı zamanda ciltlerini de nemlendirerek beslemiş olur. Böylece makyaj temizleme işi de doğal bir yolla sağlamış olur.

Cildinizi istenmeyen tüylerden arındırmak için ağda bantıyla birlikte ile kullanılabilir. Hem bu yolla cilt beslenirken diğer yandan da cildin nemi korunmuş olur.

Sedef ve egzama gibi akut cilt enfeksiyonlarının tedavisinde oldukça fayda sağlar. Özellikle, tedavisi kesin olmayan egzama ve sedef hastalıkları tatlı badem yağı uygulamasıyla en aza indirilebilir.
Yağın içinde bulunan vitaminlerden dolayı sivilce problemlerinin giderilmesinde ve ciltteki kızarıklık görüntüsünün azalmasında çatlamış dudakların iyileşmesinde etkilidir.

Yanık izlerinin tedavi edilmesinde etkin olarak kullanılır. Deride meydana gelen yanıkların acısını azaltır. Böylece yanıkların izinin de çabuk geçmesini sağlayan tatlı badem yağı acıyı azaltıcı etkiye sahiptir.

İyi bir masaj yağı olduğundan kasların gevşemesini kolaylaştırır. Gergin, kasılmış kaslar arasında sıkışan sinirlerin baskıdan kurtulmasını ve iletişiminin rahatlamasını sağladığı gibi kan dolaşımını zorlayan damar daralmalarını da önler.

Gevşeyen kaslar nedeniyle kan akışı hızlanır, kan daha kısa peryotlarda turlayacağından rahatça oksijenlenir, damar yolları açıldığından kalp üzerindeki pompalama yükü azalır, damar içinde kolesterol oluşturan birikimlerin (plaklanmaların) önüne geçerek kötü kolesterol (LDL) oluşumu önlenir, oksijenlenip temizlenen kan ile beyne daha çok enerji ve oksijen gideceğinden mental rahatlamada kendiliğinden bünyeye katılmış olur.
Özellikle boyun ve baş bölgesi sıkışmalarıyla oluşan sinir daralmaları ile oluşan ağrılar ve stres durumları sonlanır, asabiyet, sinirlilik durumları ortadan kalkar. Gevşeyen kaslar nedeniyle, lenf düğümlenmeleri oluşumu önlenir ve lenf kanalları açılır vb.
Vücut için gerekli enerjiyi sağlaması da bilinen badem yağı faydaları arasındadır.

Saçı güçlendirir ve onarır. Saç derisinde oluşan problemlerin giderilmesini ve yenilerinin oluşmasını önlemeye yardımcı olur. Kepeği azaltır.
Haftada bir veya iki kez saç derinize masaj yaparak uygulayabileceğiniz badem yağı ile saçlarınızın sağlıklı bir şekilde uzamasına ve hacim kazanmasına destek olabilirsiniz. Ayrıca her saç yıkamasının ardından birkaç damla badem yağını, saçlarınıza uygulayarak kimyasal içeren saç spreyinin veya kremlerin yerine kullanabilirsiniz.

Badem yağı iyi bir yumuşatıcı olduğundan saçınızdaki boşlukları hücresel düzeyde doldurabilir. Bu, saçlarınızı dokunuşta daha pürüzsüz hissettirir. Tatlı badem yağı faydaları konusunda en bilineni saçın dokusunu yumuşatmasıdır.
Badem yağı saç bakım rutininize dahil edildikten sonra, saçınızın daha kolay taranması ve şekillendirilmesi de fark edebilirsiniz. Özellikle işlem görmüş, üst üste boyanmış, yanmış ya da çok fazla kırılmış saçlarda tatlı badem yağı kullanımı hızla sonuç verebilir.

Saçları tedavi etmek için yağların kullanılması, kırılmaya ve çatallaşmış uçları azaltmada yardımcı olur. Tatlı badem yağı gibi doğal yağlar düzenli olarak kullanıldıklarında saç tellerinin güçlenmesini sağlar. Aynı zamanda saç şekillendirme işlemleri sırasında sürtünmeyi azaltır. Bu da saçın işlem sırasında zarar görmesini, kırılmasını engeller.
(Saçlarınızı herhangi bir şekilde ısısal şekillendirme işlemine başlamadan önce kesinlikle saçınıza saf badem yağı sürmeyin. Yağ, saç etrafında ısınır dolaysıyla saçı, saç derinizi yakabilir, zarar verebilir. Saçlarınızı ısı işlemlerinde önce badem yağı maskesi yapmanız halinde iyice durulamanız gerekir)

Badem yağı, doğal bir antioksidan olan E vitamini içerir. Antioksidanlar saçınızdaki çevresel stresle mücadele ettiği için de saçlarınız daha genç ve sağlıklı görünür. Badem yağı aynı zamanda saç derisi üzerinde oluşan egzama (seboreik dermatit) ve kafa derisi sedef hastalığı tedavisinde de kullanılabilir.
Badem yağı yüzyıllardır Çin tıbbında kafa derisi hastalıklarında ve kuru kafa derisi koşullarını tedavi etmek için kullanılmış. Örneğin; doğrudan kafa derisine az miktarda badem yağı sürmek, bölgeye kan akışını arttırır ve kafa derinizi güçlü antioksidanlar ile güçlendirir.

Badem ve badem yağı kalp sağlığına faydalıdır. (Tatlı badem yağı her ne kadar içilebilen bir yağ olsa da doz ayarsızlığı/aşımı sonucu yaşanabilecek istenmeyen sonuçların önüne geçebilmek adına, dahili kullanım için meyvelerinin / tanelerinin tüketilmesi önerilir) İçeriğindeki bileşenler kolesterolü arter damarlardan karaciğere taşıyarak parçalar ve vücuttan atılırlar. Kolesterol seviyelerinin düzenlenmesi sayesinde kalp rahatsızlıklarına iyi gelir.

Ayrıca badem yağının, kötü kolesterolü (LDL) azaltırken; iyi kolesterol (HDL) seviyelerini yükselten kardiyovasküler faydaları olduğu da tespit edilmiştir. Son araştırmalar, diyete badem eklenmesinin, iyi kolesterolün (HDL) kan seviyelerini yükselttiğini ve kötü kolesterolün kan seviyelerini (LDL) düşürdüğünü bulmuştur.

Diyabet hastası olanlarda kan şekerini düşürmeye yardımcı olur. Tokluk hissi yaşatır. Bu sebeple diyetlerde yenmesi önerilir.

Badem yağı, anti-inflamatuar, bağışıklık güçlendirici ve karaciğer hasarına karşı koruyucu gibi birçok özelliğe sahiptir.
Badem yağı ve gelişmiş bağırsak geçişi arasında daha fazla ilişki kurulmuştur; bir sonuca göre badem yağı kullanımı bağırsak sendromu semptomlarını azaltmakta imiş. Ayrıca, bazı çalışmalar kolon kanseri görülme sıklığının azaldığını göstermekte imiş.

YAN ETKİLER UYARILAR Badem yağı kullanımı hemen hemen tüm cilt tipleri için uygundur.
Ancak ciddi kuruyemiş, fındık ya da fıstık alerjisi olan kişilerin tatlı badem yağı kullanımından uzak durması gerekir.
Sadece gıda olarak tüketimi değil cilde uygulanması da ciddi tehlikelere neden olabilir.
Ayrıca cildi çok hassas olan ve sık sık alerjik reaksiyonlar geçiren kişiler uzman bir doktora danışmadan tatlı badem yağını kullanmamalıdır.

son

SAYFA BAŞI- GRUP MENÜ


UYARI: bitkisel ürünler, bitki yağları ve bitki özlerinin kullanımıyla ortaya çıkması muhtemel yan etkiler ve bu etkilerden kaynaklanabilecek zararlar hakkında bilgilendirme notu.
.... Sitemiz sayfalarında yer alan bilgiler; konusunda uzman sayılan kişi ve kurumların yayınlarından derlenmekte ve ürün başlıkları altında toplanarak sizlere sunulmaktadır.
Makalelerden derlenen yazılar faydayı duyurabilmeyi, fayda sağlayabilmeyi amaçlayan bilgi içerikli yayınlardır. Dolaysıyla, bilgilendirme dışında ve bilgi verme seviyesinin üstünde kabul edilmemesi gereken detay yazılardır.
Yazılarda aktarılan bilgiler, önerilenler yada tavsiye edilen uygulamalar tedavilerde kesinlikle kullanılması önerilen REÇETE-VARİ /direktifler yazılar olarak algılanmamalıdır.
Keyfe-kader çay-tonik-katkı-bakım-masaj-tadlandırıcı... gibi kullanımların dışında kalan rahatsızlıklara çare olarak kullanmadan önce tıbbi destek aranmalı dolaysıyla doktora danışılmalıdır.
Yazılarda yer alan tavsiyelerin doğrulukları sorgulanmalıdır. Önerilen bitki ve ürünlerin gerek bitki elde ediliş yöntemleri gerekse üretimleri hakkında bilgiler edinilmelidir. Bilgiler; atadan kalma yöntemlerle alınıp-verilmemeli, bitki çeşitlenmelerindeki ve üretimlerindeki yeni gelişmeler çerçevesinde bilgilerin güncellenmesi gerekmektedir.
Yazılar daha ziyade rahatsızlıklarda fayda sağlayan yada sağlayabilecek bilgiler olarak kabul edilip, asıl tedavilere yardımcı, rahatsızlıkları önleyici, tedavileri destekleyici, vücüt değerlerini dengeleyici, eksikleri tamamlayıcı, organizmaları işlevlerine kavuşturucu, bünye bağışıklığını takviye edici, fiziksel ve mental aktiviteleri kolaylaştırıcı, vitamin ve mineral aktarıcı doğal katkıların tanıtımı olarak görülmelidir.
Doktor tavsiyesine her zaman başvurulmalı, doktor kontrolündeki tahlil sonuçlarına göre hareket edilmelidir.
Her madde ve onların sentezlenmesi ile oluşturulan en iyi ilaç bile, dozu ayarlanmadığı sürece zehre dönüşebilir.
Yılan zehiri ve diğer zehirli materyaller de ilaç yapımında kullanılıyor. Doğada en zehirli bitkilerden de ilaç elde ediliyor. Panzehir üretimlerinde de yine o maddeler kullanılıyor.
Dozu ayarlanmamış "su" da can alabiliyor. Hayatın kaynağı sayılan suyun, aşırı alımında ve saflaştırıldığında zehire dönüşüp ölümle sonuçlanabilen durumlara yol açtığı gibi, en yararlı bitkilerde her ne koşulda ve her ne tarifte olursa olsun, kontrolsüz ve aşırı tüketimleriyle vücutta yan etkiler meydana getirebilmektedir. Vücutta bazı alerjik etkilere neden olabilmektedir.
Bu nedenle her bitki fasılalı ve kontrollü olarak dikkatlice tüketilmelidir. Dikkat edilmezse, kronik rahatsızlıklar göz önüne alımmazsa, bünyede olan diğer hastalıkları, tetikleyebileceği göz önüne alınmalıdır. Eğer bu riskler hesap edilmez yada eldeki bilgilere göre hareket edilirse faydalı olan bitkiler, sağlığı etkileyen zararlı bitkiler konumuna gelebilir.
Her aşırı yüklenmeler gibi fazla vitamin alımıda organizmaya, organlara zarar verebilir. ("Ihlamur, adaçayı çok rahatlatıyor, kasları gevşetiyor" kabulü ile aşırıya kaçıldığında; en azından kalp kapakcık ve mide kapakcığı kaslarını yumuşattığı gibi cinsel organların kaslarını etkileyerek sertleşmeleri ve kasılmaları etkiler...vb..)
Bu nedenle, derlenerek yayınlanan yazılar ve tavsiyeler doktor reçetesi gibi görülmemelidir. Özellikle, kronik rahatsızlıkları olanlar doktora danışarak kullanmalıdır.
Farklı farklı hastalıklardan tedavi görenler, sürekli ilaç kullananlar, kronik hastalıklarla mücadele edenler, alerjik hassasiyeti olanlar mutlaka doktora danışmalıdır.
Özellikle, bitki yağları, extrantları, detoks halleri yoğunlaştırılmış bitki özleri olduğundan, bitki sıvısı olmaktan uzaklaşıp neredeyse ilaç konsantresi konumuna yaklaşmaya başlamıştır. (ilaç ve hap dozajlamasından elbette kat ve kat uzaktır. Ama aşırı tüketimle bu fark azalır. Organlarda olan başka bir hastalığı tetikleyebilir ya da tedavisine sekte vurabilir. Bu nedenle aşırı tüketimden ve süreklilikten kaçınmalı. Kullanıma haftada bir kez olsun ara verilmeli ve kişilerden kişilere değişse de yarar sağladığı tespit edilen oranlarda kalınmalıdır) Sürekli kullanımlar için doktora mutlaka danışmalıdır.
Sürekli kullanımlar yerine fasılalı ve aşırıya kaçmadan alınmakla yetinmeyip, vücutta fiziki değişiklikler gözlendiği gibi mental değişiklikler de gözlenmelidir.
Alerjik bünyeye, kronik rahatsızlıklara sahip olanlar ile sürekli ilaç kullananlar daha dikkatli olmalı ve bu nedenle mutlaka doktora danışılmalıdır. Kullanılan ilaçların etkisini azaltmamak, hesaplanmayan sonuçlarla karşılaşmadan bitkilerden yararlanabilmek için.

SAFRANLI YAŞAMA DAVET EDİYORUZ...

'Sağlıklı yaşama' katkımız olursa ne mutlu bize...

En pahalı baharat olması, değerinden, kıymetinden, etkisinden ve faydasından olan safran; tüm bu özellikleri göz önüne alındığında, karşılığını kat ve kat ödeyen bir baharattır.
Etkisine bakıldığında 'pahalı' kavramının göreceli olduğu anlaşılır. Safranın, 50-80 lira (4-5 $) gibi bir fiyata satılan 1 gramıyla en az 50 fincan çayı 'sağlık iksiri' olarak içebilirsiniz.
Kahvehane çayının yarı fiyatına içebilen 'safran', sizce pahalı olabilir mi? Karşılığını veremese! 'o fiyatlara' ulaşamayacağı gibi, ekimide yapılamaz.
Fiyatını saptayan faktörlerin başında; etkisinin vazgeçilmezliği, dekardan ~0,5 kg elde edilmesi ve üretimdeki meşakkatin derecesi gelmektedir.


Safran Abla

© 2018- Yapım.....Fotoğraf, Metin, Grafik M&N Safran Tasarım.