KOKULU TAŞLAR

DEKORATİF KOKULU TAŞLAR

Dekoratif kullanımlı, ortama kokusunu veren,
Değişik doğal kokulara sahip,
Aksesuar ve kullanıma yönelik taşlar.

Safran Abla

Safran Abla Safran Abla Safran Abla Safran Abla Safran Abla Safran Abla Safran Abla Safran Abla

KOKULU TAŞLAR

DEKORATİF KOKULU TAŞLAR

DOĞAL SABUN

MUM, AROMATERAPİ

SAFRAN ve SAFRANLI ÜRÜNLER



KOKULU TAŞLAR

Kokulu taş; saten alçı, mermer tozu ve seramik tozunun harmanından elde edilen bir malzemedir.
Kullanım esnasında kokulu taş alçı gibidir. Alçıya göre donduğunda çok daha sert olsa da kokulu taşta suyla reaksiyona girer. Döküldüğü kabın kılcal derinliklerine girecek kadar ince hızla donan bir tozdur.
Çeşitli boyalar katılarak renklendirilebilir.
Sertliği taş gibi olan ürün esanslarla kokulu hale getirildiğinden tanım ismi “kokulu taş” olmuştur.
Özel tozunun su, boya ve kokuyla harmanlanmasıyla oluşturulan harcın, kalıplanarak elde edilmiş dekoratif ürününe "kokulu taş" deniliyor.

Aslında her yapılan objeye her zaman koku katılmayabilir. Dış yüzeyi tamamen boyanacak veya verniklenecek objelerde kokular içeriye hapsolacağından, kokulandırmak verimlilik açısından tatminkar olmaz.
Bu durumlarda objeye, tıpkı uzun kullanımlarda ya da koku tazelemelerinde yapıldığı gibi kalıcılığı fazla olan esanslar belli peryotlarda dıştan ilave edilebilir.

Kokulu taş yapımında kullanılan esanslar katılma oranlarına, kokunun cinsine, çevresel etkilere (rüzgar, nem sıcaklık seviyelerinin fazla olması süreyi azaltır), kullanma amaçlarına (sürekli ellenen, içine emtia koyulan objelerde süre azalır), koyuldukları yüzeylerin yapısına (kumaş yüzeylere koyulduğunda kumaş emme yapacaktır) ve kokunun kalitesine bağlı olarak üç ay kadar çevreye koku yaymaya devam edebilir.

Farklı kalıplar, kokular boyalar kullanılarak şekillendirilen kokulu taşlar ev dekorasyonlarında obje olarak yer alırken, nişan, nikah, düğün, doğum günlerinde, bebek tebriklerinde, kına, sünnet törenlerinde ve diğer özel günlerde tercih edilmektedir.

Kokulu taşlar; tek başlarına olabildikleri gibi kombine edilerek kompozisyon oluşturmuş türleri tercihler arasında yerini almaktadır.
Çiçek saksısından kahve sunumlarında yer verilen, lokumluğa kadar yelpazesi geniş olan kokulu taş yapımı, çiçeklerden aranjmanlar oluşturmaya da oldukça elverişlidir. Kalıbı olan her şekilde yapılmaktadır.

Kokulu taş su kaybıyla hafiflese de küçülme yapmaz, dışına boya sürülmediyse yüzeylerde leke yapmaz.

UYARI: bitkisel ürünler, bitki yağları ve bitki özlerinin kullanımıyla ortaya çıkması muhtemel yan etkiler ve bu etkilerden kaynaklanabilecek zararlar hakkında bilgilendirme notu.
.... Sitemiz sayfalarında yer alan bilgiler; konusunda uzman sayılan kişi ve kurumların yayınlarından derlenmekte ve ürün başlıkları altında toplanarak sizlere sunulmaktadır.
Makalelerden derlenen yazılar faydayı duyurabilmeyi, fayda sağlayabilmeyi amaçlayan bilgi içerikli yayınlardır. Dolaysıyla, bilgilendirme dışında ve bilgi verme seviyesinin üstünde kabul edilmemesi gereken detay yazılardır.
Yazılarda aktarılan bilgiler, önerilenler yada tavsiye edilen uygulamalar tedavilerde kesinlikle kullanılması önerilen REÇETE-VARİ /direktifleryazılar olarak algılanmamalıdır.
Keyfe-kader çay-tonik-katkı-bakım-masaj-tadlandırıcı... gibi kullanımların dışında kalan rahatsızlıklara çare olarak kullanmadan önce tıbbi destek aranmalı dolaysıyla doktora danışılmalıdır.
Yazılarda yer alan tavsiyelerin doğrulukları sorgulanmalıdır. Önerilen bitki ve ürünlerin gerek bitki elde ediliş yöntemleri gerekse üretimleri hakkında bilgiler edinilmelidir. Bilgiler; atadan kalma yöntemlerle alınıp-verilmemeli, bitki çeşitlenmelerindeki ve üretimlerindeki yeni gelişmeler çerçevesinde bilgilerin güncellenmesi gerekmektedir.
Yazılar daha ziyade rahatsızlıklarda fayda sağlayan yada sağlayabilecek bilgiler olarak kabul edilip, asıl tedavilere yardımcı, rahatsızlıkları önleyici, tedavileri destekleyici, vücüt değerlerini dengeleyici, eksikleri tamamlayıcı, organizmaları işlevlerine kavuşturucu, bünye bağışıklığını takviye edici, fiziksel ve mental aktiviteleri kolaylaştırıcı, vitamin ve mineral aktarıcı doğal katkıların tanıtımı olarak görülmelidir.
Doktor tavsiyesine her zaman başvurulmalı, doktor kontrolündeki tahlil sonuçlarına göre hareket edilmelidir.
Her madde ve onların sentezlenmesi ile oluşturulan en iyi ilaç bile, dozu ayarlanmadığı sürece zehre dönüşebilir.
Yılan zehiri ve diğer zehirli metaryellerde ilaç yapımında kullanılıyor. Doğada en zehirli bitkilerden de ilaç elde ediliyor. Panzehir üretimlerinde de yine o maddeler kullanılıyor.
Dozu ayarlanmamış "su" da can alabiliyor. Hayatın kaynağı sayılan suyun, aşırı alımında ve saflaştırıldığında zehire dönüşüp ölümle sonuçlanabilen durumlara yol açtığı gibi, en yararlı bitkilerde her ne koşulda ve her ne tarifte olursa olsun, kontrolsüz ve aşırı tüketimleriyle vücutta yan etkiler meydana getirebilmektedir. Vücutta bazı alerjik etkilere neden olabilmektedir.
Bu nedenle her bitki fasılalı ve kontrollü olarak dikkatlice tüketilmelidir. Dikkat edilmezse, kronik rahatsızlıklar göz önüne alımmazsa, bünyede olan diğer hastalıkları, tetikleyebileceği göz önüne alınmalıdır. Eğer bu riskler hesap edilmez yada eldeki bilgilere göre hareket edilirse faydalı olan bitkiler, sağlığı etkileyen zararlı bitkiler konumuna gelebilir.
Her aşırı yüklenmeler gibi fazla vitamin alımıda organizmaya, organlara zarar verebilir. (Ihlamur, adaçayı çok rahatlatıyor, kasları gevşetiyor diye fazlaca alındığında en azından kalp kapakcıklarını ve mide kapakcığını yumuşatır, cinsel uyarımları geciktirebilir...vb..)
Bu nedenle, derlenerek yayınlanan yazılar ve tavsiyeler doktor reçetesi gibi görülmemelidir. Özellikle, kronik rahatsızlıkları olanlar doktora danışarak kullanmalıdır.
Farklı farklı hastalıklardan tedavi görenler, sürekli ilaç kullananlar, kronik hastalıklarla mücadele edenler, alerjik hassasiyeti olanlar mutlaka doktora danışmalıdır.
Özellikle, bitki yağları, extrantları, detoks halleri yoğunlaştırılmış bitki özleri olduğundan, bitki sıvısı olmaktan uzaklaşıp neredeyse ilaç konsantresi konumuna yaklaşmaya başlamıştır. (ilaç ve hap dozajlamasından elbette kat ve kat uzaktır. Ama aşırı tüketimle bu fark azalır. Organlarda olan başka bir hastalığı tetikleyebilir ya da tedavisine sekte vurabilir. Bu nedenle aşırı tüketimden ve süreklilikten kaçınmalı. Kullanıma haftada bir kez olsun ara verilmeli ve kişilerden kişilere değişse de yarar sağladığı tespit edilen oranlarda kalınmalıdır) Sürekli kullanımlar için doktora mutlaka danışmalıdır.
Sürekli kullanımlar yerine fasılalı ve aşırıya kaçmadan alınmakla yetinmeyip, vücutta fiziki değişiklikler gözlendiği gibi mental değişiklikler de gözlenmelidir.
Alerjik bünyeye, kronik rahatsızlıklara sahip olanlar ile sürekli ilaç kullananlar daha dikkatli olmalı ve bu nedenle mutlaka doktora danışılmalıdır. Kullanılan ilaçların etkisini azaltmamak, hesaplanmayan sonuçlarla karşılaşmadan bitkilerden yararlanabilmek için.

SAFRANLI YAŞAMA DAVET EDİYORUZ...

'Sağlıklı yaşama' katkımız olursa ne mutlu bize...

En pahalı baharat olması, değerinden, kıymetinden, etkisinden ve faydasından olan safran; tüm bu özellikleri göz önüne alındığında, karşılığını kat ve kat ödeyen bir baharattır.
Etkisine bakıldığında 'pahalı' kavramının göreceli olduğu anlaşılır. Safranın, 50-80 lira (4-5 $) gibi bir fiyata satılan 1 gramıyla en az 50 fincan çayı 'sağlık iksiri' olarak içebilirsiniz.
Kahvehane çayının yarı fiyatına içebilen 'safran', sizce pahalı olabilir mi? Karşılığını veremese! 'o fiyatlara' ulaşamayacağı gibi, ekimide yapılamaz.
Fiyatını saptayan faktörlerin başında; etkisinin vazgeçilmezliği, dekardan ~0,5 kg elde edilmesi ve üretimdeki meşakkatin derecesi gelmektedir.


Safran Abla